• "Vertrouwen, veiligheid en super kwaliteit"



    Met angst, maar met een nog grotere motivatie stapte ik de shop binnen toen ik had bedacht wel een stapje verder te willen gaan als snorkelen. Na een praatje en uitleg had ik mijn introductieduik privé geboekt. Dit voelde voor mij, met mijn onzekerheid wel beter, ook om het voor eventuele anderen niet te verzieken.

    Ik denk dat toen de dag was aangebroken, de angst van mijn gezicht was af te lezen.
    Na een hele fijne en duidelijke briefing, waarin alle tijd werd genomen en ik zelf de spullen in elkaar moest zetten kreeg ik het vertrouwen in de spullen en ook zeker in mijn instructeur.

    Bij het water werd alles gewoon nog een keer, in mijn tempo doorgenomen. “Een knop moet omgezet worden” vertelde hij, en dat is ook zeker wat er moet gebeuren. Eenmaal onder water dreigde ik wel een aantal keer wat in paniek te raken, last van de oren en vond het soms gewoon eng. Maar ook dan bleef hij rustig en met een paar gebaren had hij mij, en ik mezelf weer rustig gekregen. Helemaal goed “stabiel” liggen in het water lukte me maar niet, te diep, teveel rechts, teveel links, voor mijn gevoel ging ik alle kanten op behalve de goede. Ik werd beet gehouden en dat gaf me een vertrouwd gevoel maar ook kon ik hierdoor al het moois onder water bekijken. Uiteindelijk zijn we tot 12 meter diepte gegaan en 50 minuten onder water (boven mijn verwachtingen).

    Daarna napraten en evalueren met een kop koffie. Heel prettig want ik was vol adrenaline (heb ik de hele dag op kunnen teren trouwens).

    Ben de duikschool en de lieve mensen enorm dankbaar voor deze fijne ervaring vanaf binnenkomst shop voor informatie tot het napraten. Iedereen is geïnteresseerd hoe het is gegaan en super vriendelijk. Hier staat kwaliteit, veiligheid, vertrouwen en stukje gezelligheid bovenaan.

    Ik raad het iedereen aan, ook als je twijfelt, loop gewoon eens binnen en je merkt en voelt het vanzelf.

    “May your choices reflect your hopes, not your fear”

    ~ Tessa - December 2019 ~

    Lees meer....

  • "Intoductieduik Tugboot en Caracasbaai"



    Twee keer fantastisch gedoken met duikcentrum van de Ven. Bij de tugboot met Angelique en in de Caracasbaai met haar moeder Monique.

    Hele gezellige en vriendelijke mensen, die alle tijd voor je nemen tijdens het duiken maar zeker ook er omheen.

    De uitleg en opbouw tot het daadwerkelijk duiken is van grote klasse. Zeker een aanrader voor mensen die het eigenlijk niet aandurven om een introductieduik te maken.

    Bij dit duikcentrum stellen ze je op je gemak en nemen alle tijd voor je.
    Ook voor de gevorderde duiker hebben ze alles in huis.

    ~ Jurjen, Danny, Elise & Roel - Oktober 2019 ~

    Lees meer....

  • "Introductie duik met hele gezin !"



    Wat een leuk team van enthousiaste duikliefhebbers met kennis van zaken !! Zo leuk hoe het enthousiasme wordt overgebracht naar onze kinderen. We hebben allemaal genoten , zelfs twee keer gedoken tijdens ons verblijf op Curaçao.
    “Als je duiken van plan ben, bel van de Ven”

    ~ Martijn, Silvia, Stijn & Tim, - Oktober 2019 ~

    Lees meer....

  • "Geweldige rustige en prettige ervaring"



    Citaat van Martijn (partner): Na vorig jaar bij Duikcentrum vd Ven 3 dagen gebruik te hebben gemaakt van gegidste duiken dit jaar terug gekeerd naar Curacao voor mijn SSI Deep Dive Specialty. Dit als zeer plezierig en prettig ervaren. Vooraf snel en duidelijk contact gehad om de course te boeken, via de SSI-app het studiemateriaal kunnen bekijken, doornemen en voorbereiden en op de afgesproken dag de geplande duiken kunnen maken.

    Het prettigste is dat de duiken allemaal plaats vinden op je eigen persoonlijke tempo. Je duikt op je eigen kunnen (uiteraard daarbij wel de daarbij behorende normen in acht genomen). Er werd rekening gehouden met de duikstekken waar ik vorig jaar gedoken had en uiteindelijk 4 mooie diepe duiken kunnen maken! Belangrijk punt vind ik persoonlijk de rust die er onder water uitgestraald wordt en daardoor krijg je een prettig en veilig gevoel tijdens het duiken! Precies zoals duiken hoort te zijn naar mijn mening!

    Mijn ervaring tijdens de course was zo goed dat ik tijdens mijn verblijf besloten heb om nog een duik te maken en ook deze was onvergetelijk. Niet alleen was het mijn mooiste duik van mijn verblijf vanwege de vele baracuda's (rondom 40 en niet alleen kleine), een octopus en tot slot nog een schildpad, ook gaf Gerard aan dat dit misschien wel zijn mooiste duik van het jaar zou kunnen blijven.

    Al met al zou ik iedereen willen adviseren: zoek je een betrouwbare duikschool die jou als duiker centraal zet en je laat duiken op je eigen mogelijkheden, stop met zoeken en ga duiken met deze prettige duikschool met zeer prettige instructeurs.

    Groeten en zeker tot een volgende x op Curacao.

    ~ Martijn - September 2019 ~

    Lees meer....

  • "Toppers!"



    Vorig jaar zouden we voorlopig niet meer naar Curacao komen. Dit omdat we nog veel van de wereld willen zien.
    Na 2 introductie-duiken bij van de Ven vorig jaar is dit toch wel zo goed bevallen, dat we dit jaar toch weer terug zijn gekomen.
    Dit keer om ons brevet te gaan halen en Curacao ook eens onderwater te kunnen zien.

    We hebben ons brevet gehaald bij Gerard.
    Een goede instructeur waar je gezellig mee kan praten en die goed de tijd neemt zodat jij je zo veilig en fijn mogelijk voelt onderwater.
    Dit hebben we de eerste 2 dagen gedaan.

    Daarna hebben we meteen ons advanced open water gehaald.
    Dit was met Gerard, Angelique en Monique.
    Ook Monique is een hele leuke rustige instructeur die alles duidelijk uitlegt een ook net als Gerard, de tijd neemt voor je zodat je een relaxte duik kan gaan maken.
    Met Monique hebben we de diepe duik en de navigatie duik gedaan.
    Met Angelique hebben we de nachtduik gedaan.

    Uiteindelijk 2 brevetten gehaald en nog een laatste duik gedaan voor we naar Bonaire zouden vliegen.
    Dit werd de een na laatste duik omdat we ons zo op ons gemak voelen bij hen, en omdat we toch wel verslaafd zijn geraakt aan het duiken.

    Top team!
    En zeker langs gaan voor een gidsduik of om je brevet te halen, als je op een veilige, leuke en gezellige manier je brevet wilt halen of duik wilt maken waar er tijd voor je gemaakt word en rekening met je word gehouden..

    ~ Ronald & Danusha - September 2019 ~

    Lees meer....

  • "Open water Diver- brevet"



    Wij wilden graag ons SSI open water diver brevet halen.
    De eerste duiken waren met vier personen en de laatste twee hebben we met z’n tweeën en de instructrice (Monique) samen gedaan.
    Monique draagt een enorme rust, ervaring en deskundigheid uit.
    De lessen waren duidelijk en er werd op een rustige manier uitgelegd, waarbij je alles kon vragen.
    Ook onder water hadden we het volste vertrouwen in de instructrice die ons op een kalme manier naar ons brevet heeft geholpen.
    We vonden het in het begin spannend, maar na de eerste duik waren we om en wilden we meer.

    Fantastische duiken gemaakt bij de tugboat en caracasbaai.

    We komen hier zeker terug voor vervolgduiken.

    Een aanrader voor iedereen! ...

    ~ Mark & Marscha - Augustus 2019 ~

    Lees meer....

  • "Fantastische ervaring!"



    Samen met mijn zus hebben wij hier de open water diver cursus van SSI gevolgd. Monique heeft alle tijd genomen om ons te leren duiken. Met name mijn zus had dit nodig omdat niet alles vanzelf ging. Super fijn dat Monique onwijs geduldig was waardoor duik 2 al stukken beter verliep en duik 3 en 4 probleemloos. In 2 dagen zijn we beide geslaagd, mede dankzij Monique. We willen je onwijs bedanken voor onze eerste duikervaring! Een aanrader voor iedereen die nog nooit gedoken heeft en hier mee wilt beginnen.

    Je kan overigens al in Nederland beginnen met het leren van je theorie. Een tip als je op vakantie lekker wilt genieten van het strand en het weer.

    ~ Rick & Melou, - Juni 2019 ~

    Lees meer....

  • "Het voelt als duiken met je vrienden"



    Wat was het geweldig en wat zijn de mensen lief en gastvrij! Zelf heb ik al vaker gedoken dus ik wist een beetje wat mij te wachten stond. Aangezien ik nog geen certificaat heb, ben ik meegegaan met een introductieduik bij de Tugboat.
    Monique was onze instructrice, geweldige vrouw.
    Mijn vriend was overgehaald om toch mee te gaan duiken, eerste keer in zijn leven.
    Na een stroef begin ging alles goed, Monique nam hem bij de hand en we hebben genoten! Geweldige begeleiding, alles rustig uitgelegd gekregen en ze namen echt de tijd voor je.
    Je voelt je echt geen nummertje die even komt duiken. Nee na een stap in de shop voelde ik me part of the crew.

    Geweldig! We gaan zeker terug en dan gaan we zeker weer duiken!

    ~ Suzanne - Mei 2019 ~

    Lees meer....

  • "Geen betere duikschool kunnen wensen!"



    13 mei hebben wij hier de introductieduik gedaan bij de tugboat.
    Vooraf gingen we alles passen en kregen we duidelijke uitleg over de spullen en hoe alles gebruikt moest worden.
    Toen dit allemaal duidelijk was zijn we met de auto richting tugboat gegaan. In het water kregen we nog weer uitleg en gingen we rustig oefenen en we konden al snel helemaal onder water.
    Wat een super gave en mooie duik ervaring!!! Hele mooie onderwater wereld.
    Monique was onze duik instructrice en lette goed op ons en gaf aan wat voor vissen we tegen kwamen. (Niet alle vissen natuurlijk maar wel de extra bijzondere)

    We zijn 50 minuten onder water geweest en ik geloof tot 12 meter diepte.
    Super leuke duik ervaring!! Heel erg bedankt.

    ~ Marcel en Nathalie - Mei 2019 ~

    Lees meer....

  • "Boek je opleiding en begeleide duiken bij Duikcentrum van de Ven"



    Duikcentrum van de Ven heeft mij, m'n broertje en zijn vriendin geholpen om ons SSI brevet te halen en de daarop volgende duiken onder een goede begeleiding af te ronden.
    We werden warm ontvangen bij de duikschool van Familie Van de Ven.

    Het duikcentrum kenmerkt zich door een brede kennis en goede begeleiding.
    Angelique heeft ons begeleid en waar nodig het schema aangepast op de specifieke personen zodat wij allemaal in de voorgenomen tijd ons brevet hebben gehaald.
    Als je een beetje nerveus bent dan wordt er de tijd genomen om je gerust te stellen, uit te leggen wat je precies gaat doen en het vertrouwen te geven dat je nodig hebt voor het voltooien van de opleiding in de zee.
    Tevens krijg je veel tips over duiklocaties en de bijbehorende apparatuur en app.
    Misschien leuk om te weten. Tjidens ons bezoek hebben wij Lionfishes, schildpadden opblaasvisjes en diverse scholen met vissen gezien buiten natuurlijk al het andere prachtige onderwaterleven.
    Al de vissen die wij hebben gezien hebben we uiteindelijk met behulp van het duikcentrum opgezocht en verwerkt in onze duiklogs.

    ~ Linda, Cyanne & Remy,- April 2019 ~

    Lees meer....

  • "Onvergetelijke onderwaterervaring; Aanrader!!!"



    Gisteren samen met mijn dochter een introductie-duik gedaan.
    De duikschool is een familie-bedrijf en je merkt aan alles dat ze dit met passie en liefde uitvoeren. Gerard heeft ons eerst alles uitgelegd zodat wij goed voorbereid aan de duik konden beginnen.
    Onze duik was bij de tugboot en het was in 1 woord fantastisch!
    Wij hebben zo veel moois gezien en ons heel veilig gevoeld bij Gerard.
    Als wij terug komen naar het mooie Curacao dan gaan wij onze SSI open water brevet halen bij deze fantastische mensen.

    Bedankt voor de onvergetelijke onderwaterervaring! Groetjes Nina en Annemarie.

    ~ Nina en Annemarie - Februari 2019 ~

    Lees meer....

  • "Rental"



    Wij waren met een groepje van 3 gebrevetteerde duikers en hoefde alleen flessen en lood te huren, Van de Ven had alle spullen altijd klaar staan.
    Dit is een familiebedrijf met een hart voor duiken waar je je welkom voelt en altijd bereid om de duikstek met te bespreken en goede tips te geven.

    ~ Rob, Almar & Willem- Februari 2019 ~

    Lees meer....

  • "Aanrader!"



    Na 2 introductie duiklessen in het zwembad in Nederland gehad te hebben, zijn we via tripadvisor door de goede recensies bij duikschool van de Ven uitgekomen.
    Hier hebben ik een eerste echte duik mogen maken (1 op 1) naar de tugboat.
    De introductie was zeer professioneel en persoonlijk. Waarbij o.a. zeer goed op veiligheid gelegd wordt en goede tips worden gegeven die ik o.a. bij de kennismaking in het zwembad niet gekregen had.
    Dit zorgde dat ik mijn eerste duik zeer confortabel voelde en ook echt kon genieten van het moment.
    Met het voordeel dat de begeleider zich iets meer kon richten op het laten zien van de mooie onderwaterwereld.

    Uit enthausiasme van de eerste duik heb ik ook mijn 2de duik gepland.
    Op vertrouwen van de duikinstuctreur namen ze me mee naar Marie Pompoen.
    Dit was een wat lastigere duik gezien het rif en de stromingen.
    Ik ben super blij dat ze me deze me deze duik met me aandurfden gezien de vaardigheden die ik beheerste. Deze duik was nog veel mooier dan de eerste!

    Kortom ik ben super blij dat ik gekozen heb voor duikcentrum van de Ven om met een geweldige duikervaring terug te keren naar Nederland. Ik raad dit dan ook zeker aan!

    ~ Erwin- Februari 2019 ~

    Lees meer....

  • "Geweldig,professioneel en gezellige duikcentrum op Curaçao"



    Maandag 24 december hadden me vriendin en ik onze eerste introductieduik(privé) gemaakt bij duikcentrum van de Ven.

    Me vriendin en ik hadden allebei een beetje spanning, aangezien wij allebei geen ervaring hadden met het duiken en niet wisten wat we konden verwachten. Een paar dagen eerder waren wij langs gegaan bij het duikcentrum om te informeren over de mogelijkheden tot het duiken.

    Wij werden vriendelijk ontvangen door Angelique en zij vertelde ons alles rustig op haar gemak over wat er allemaal bij komt kijken met een introductieduik.

    De dag van de introductieduik was het erg bewolkt op curaçao, maar het regende gelukkig niet toen wij aankwamen bij de duikcentrum. Samen met Angelique gingen me vriendin en ik de uitrusting en benodigdheden passen om vervolgens mee te nemen naar de Caracasbaai.

    Eenmaal op bestemming begon Angelique rustig met haar voorwoord en uitleg. Halverwege de uitleg begon het plotseling kei hard te regen op Curaçao. Angelique gaf ons de mogelijkheid om door te gaan of om even samen te gaan schuilen.
    Aangezien wij lekker in een warm land waren en tevens niet van suiker zijn, ging Angelique gewoon door met haar uitleg. Eenmaal in het water ging Angelique verder met de oefeningen die nodig waren voor het duiken.
    Zij deed dit volledig op haar gemak en gaf goeie tips en instructie, tevens mochten we pas verder als wij het allebei onder de knie hadden(logisch).
    Eenmaal alles onder de knie was het tijd om dieper het water in te gaan.
    Uiteindelijk was het ons gelukt om tot 12 meter diep het water in te gaan.
    Hier zagen wij prachtig koraal en mooie vissen. Plotseling gaf Angelique ons een seintje dat er een schildpad dichtbij was, dit was natuurlijk prachtig om te zien!

    Al met al wij hebben een geweldige ervaring mogen meemaken dankzij duikcentrum van de Ven en ik zou iedereen zeker aanraden om via deze duikcentrum te gaan duiken ! Dit omdat zij ons klantvriendelijk en fijn hebben geholpen.

    ~ Jonell en Renato - December 2018 ~

    Lees meer....

  • "Geweldig!!!"



    Dank zij Angelique, duik instructrice heb ik op 46 jarige leeftijd voor de 1ste gedoken. Een grote angst had ik.

    Angelique is relaxed, duidelijk, gezellig en neemt vooral de tijd voor je.
    Echt persoonlijk. Je kan alles bespreken, vragen!
    Tijdens t duiken blijft ze alleen oog voor je hebben, hoe vertrouwd vond ik dat! daarnaast attendeert ze je op mooie vissen!
    Ga je voor t 1st duiken, stiefzoon 2de keer, adviseer ik fam van de Ven.
    Beginnen met koffie, alsof je op bezoek komt en de spanning nemen ze al bij je weg.
    Ze, man van Angelique en haar pa zijn echt geweldig!ontspannen en nemen alle tijd voor je!!
    Wil je veilig, ontspannen en gezellig duiken, boek bij deze familie je duik!!!
    Je komt in een warm 'bad' ,ze halen je op,je ervaart t duiken en je komt vol adrenaline terug!

    Ervaring om nooit te vergeten en dankbaar dat Angelique mij deze ervaring heeft gegeven. Ook dank aan chantal,partner die t besproken heeft en als cadeau gedaan heeft.

    ~ Ingrid - December 2018 ~

    Lees meer....

  • "Drie schitterende duiken met fantastische gids"



    Heel professioneel team met focus op veiligheid en een unieke duikervaring voor hun klanten.
    Gidsduiken op bijzondere locaties met kleine duikgroepen, waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende niveaus van de deelnemers en zo nodig zelfs bij kleinere groepen meerdere instructeurs aanwezig zijn. Zo komt iedereen aan zijn of haar trekken.

    Een absolute aanrader op Curaçao!

    ~ Ruben - December 2018 ~

    Lees meer....

  • "Zeker een aanrader!"



    Afgelopen dagen hebben mijn vriendin en ik de ssi open water dive cursus gedaan voor ons brevet.
    Het was echt een prachtige ervaring. Gérard en Angelique hebben echt passie voor het duiken en gaan serieus te werk.
    Je gaat in kleine groepjes duiken, wat wij erg prettig vonden omdat je zo veel aandacht kreeg. Verder ga je telkens vanaf het strand de zee in, wat erg fijn was.
    Mijn vriendin vond de oefeningen soms wat eng, maar Gérard zorgde er telkens op een hele prettige manier voor dat het toch goed ging.

    Ik zou iedereen deze duikschool aanraden, voor zowel padi als ssi!

    ~ Raoul & Emma, - December 2018 ~

    Lees meer....

  • "Super veel geleerd in korte tijd"



    Dank familie van de Ven!
    Wat zijn jullie warm, gezellig, kleinschalig, ontspannen en deskundig. Op een snelle en relaxte manier mijn brevet gehaald. 2dagen zelfstudie op het strand (theorie via handige app) plus 2 praktijkdagen met hierin 4 ongelofelijk mooie duiken.
    Scheepswrak, schildpadden en vissen+koraal in alle kleuren van de regenboog gezien tussen de oefeningen in.

    Nogmaals dank!

    ~ ThijsJan - December 2018 ~

    Lees meer....

  • "Top centrum!"



    Mijn partner (Martijn) heeft 3 heerlijke dagen met jullie mogen duiken onder begeleiding van Johan en Lawrence. Prachtige plekken bezocht (Tugboat, Directors Bay, Caracasbaai, Marie Pampoen, Jan Thiel Baai en last but not least een driftduik van Directors Bay naar Tugboat. Werkelijk van alles qua onderwaterleven kwam voorbij van schildpadden tot octopus van scorpionfish tot lionfish. Zelf mocht ik mee om daar te gaan snorkelen en kreeg ik de beschikking over een wetsuit om makelijker te blijven drijven (Zelf had ik bril en vinnen bij me, anders had ik deze ook mogen lenen).

    Het klopt wat er hier gezegd wordt, veiligheid staat hier hoog in het vaandel. Altijd een briefing over de duikstek, duidelijke afspraken hoe de duik zou gaan verlopen en wanneer er teruggekeerd wordt en altijd (zoals het hoort een buddycheck).

    Mochten wij nog een keer terugkeren op Curaçao, dan hebben wij ons duikcentrum hier al gevonden!

    Groeten, Merle en Martijn

    ~ Merle & Martijn - November 2018 ~

    Lees meer....

  • "Cursus SSI Advanced Adventure"



    Aangekomen bij duikcentrum Van de Ven werden we zeer gastvrij en professioneel ontvangen door Angelique. We waren opzoek naar een aantal gidsduiken op Curacao. Door goed meedenken van Angelique heb ik daar besloten te gaan voor mn Advanced Adventure brevet. Grote flexibiliteit was er bij hen voor het inplannen van de duiken. Aangepast op ons vakantie schema kwamen we op een ideale planning uit, inclusief een nachtduik.

    Gerard was onze (privé-)instructeur, goede en duidelijk uitleg voorafgaand aan de duiken zorgde voor ontspannen duiken. Hij zorgde ervoor dat we ons op ieder moment veilig hebben gevoeld onder water. Duiklocaties waren divers en erg mooi, het gebruikte materiaal zeer prettig en goed onderhouden. Een duikschool die wij zeer kunnen aanraden!

    Groetjes, Lauk en Michelle van der Ven te gaan doen!
    Ze nemen de tijd voor je, echt een aanrader!

    ~ Lauk & Michelle - November 2018 ~

    Lees meer....

  • "Spontane te gekken introductie duik"



    Naar de duikschool toegegaan om een duik te plannen voor een vriendin. In eerste instantie was het niet mij bedoeling om te gaan duiken maar ben toch van gedachten veranderd na een aantal postive verhalen.

    Wij hebben een duik gepland met waarbij we met ze 3e het water in gingen. Mijn vriendin, de instucteur (lawrence) en ik. Als eerste kreeg ik een uitleg over het duiken, de duikspullen en de verschillende handgebaren. In het water werd ik super begeleid en doordat ik problemen had met mij oren klaren zijn we een paar keer naar boven gegaan. Lawrence gaf ons allebei voldoende aandacht en liet ons te gekke dingen onderwater zien!

    Ook op de duikschool wordt je erg vriendelijk ontvangen en begeleid. De 2e duik, die mij vriendin gepland had, ging in mee om te snorkelen. Ik kon kosteloos mee voor de 2e keer om lekker rond te snorkelen. Ook leuk maar zeker niet zo leuk als duiken!

    Als je op curacao wilt gaan duiken raad ik aan om dit bij duikschool van der Ven te gaan doen! Ze nemen de tijd voor je, echt een aanrader!

    ~ Sophie - Oktober 2018 ~

    Lees meer....

  • "Professionele en gemoedelijke duikschool"



    Ik heb twee mooie Open Water duiken op één dag gedaan samen met Johan. Deze kenmerkten zich door de professionele aanpak enerzijds, waarbij alles stap voor stap voorafgaand aan de duiken weer even rustig werd behandeld en uitgelegd, waarbij ik na zo’n 20 Open Water duiken ook weer nieuwe dingetjes en ezelsbruggetjes bijleerde!

    Ik had mijn duik pas twee dagen van te voren aangevraagd en kon zelf aangeven waar ik wilde duiken. Het feit dat ik alleen was, was geen probleem, dus ik had tweemaal een privé duik met Johan :)

    Daarnaast was het erg netjes dat mijn moeder telkens mee kon naar de duiklocaties en materiaal kreeg om daar te snorkelen, geheel kosteloos.

    Na de duiken werd het telkens rustig nabesproken wat we gezien hadden of eventuele overige vragen behandeld, met een kopje koffie/thee erbij :) Ik raad Duikschool van de Ven dus zeker aan voor iedereen die op Curaçao wil gaan duiken. Normaals bedankt voor deze mooie en prettige duik ervaring Johan :)

    ~ Patricia - Oktober 2018 ~

    Lees meer....

  • "SSI Open Water duiken"



    Voorafgaand aan de vakantietrip richting Curaçao gezocht naar een duikschool en gekozen voor Duikcentrum Van de Ven. Middels de chatmogelijkheid op de website van deze duikschool contact gelegd en enkele vragen kunnen stellen. Op de gestelde vragen werden duidelijke antwoorden gegeven en besloten om te leren duiken bij Van de Ven. Van dit besluit heb ik absoluut geen spijt. Het duikcentrum heeft ons een geweldige ervaring meegegeven met als uiteindelijk resultaat het behalen van het SSI Open Water Brevet.

    De cursus werd gegeven in een sfeer die enigsinds huiselijk aanvoelde, dit zal mede komen door de persoonlijke aandacht en de kleine groepen waarin de cursus wordt gegeven. Onze duikinstructrice Monique stelde ons op ieder moment op ons gemak en nam de tijd om je als deelnemer te leren duiken. Niets afraffelen, er wordt de tijd genomen voor de deelnemer van de cursus.

    Tijdens de cursus 4 keer gedoken op 2 verschillende duikstekken en gedurende de duik wordt ook aandacht besteed aan het leven onder water. Zo hebben tijdens het duiken enkele schildpadden, murenen en vliegende vissen gespot.

    Via deze weg wil ik Duikcentrum Van de Ven en in het speciaal Monique bedanken voor de 2 fantastische dagen waarin je ons hebt leren duiken en de onderwater wereld van curaçao hebt laten zien. Bij een volgend bezoek aan Curaçao zie je ons zeker een keer terug voor een gidsduik.

    ~ Robin - Oktober 2018 ~

    Lees meer....

  • "Geweldig team"



    Zondag 23 september hebben mijn vriendin (doe in eerste instantie erg bang was) en ik onze eerste introductieduik gemaakt bij duikcentrum van de Ven. Mijn vriendin was erg bang maar werd al zeer snel gerust gesteld door Angelique tijdens onze afspraak voor de introductieduik.

    Na uiteindelijk besloten te hebben dat we ervoor gingen hebben we vooraf goede uitleg gekregen en alle spullen gepast. Toen we dat gedaan hadden zijn we samen met Gerard naar de tugboat gereden om onze eerste duik te maken op een geweldige locatie.

    Daar aangekomen hebben we al onze spullen uit de bus gehaald en begon de uitleg van Gerard. Hij vertelde ons tot in de details wat we moesten doen en wat we vooral niet moesten doen. Na de uitleg hebben we samen met Gerard onze uitrusting zelf in elkaar gezet zodat we echt het idee kregen dat we dit zelf hadden gedaan.

    Toen alles in elkaar gezet was zijn we te water gegaan en hebben we eerst op het ondiepe stuk de basis dingen geleerd. Gerard was ervan op de hoogte dat mijn vriendin bang was en heeft haar heel goed in de gaten gehouden en echt aandacht aan haar gegeven zodat ze zich meer op haar gemak voelde. Hij neemt de tijd voor iedereen. In eerste instantie durfde ze niet tot 12 meter omdat ze dit nogal diep vond. Nadat Gerard haar gerust had gesteld en zag dat ze het toch wel goed kon zijn we toch naar de 12 meter gegaan. Waar we uitkeken op prachtig koraal en de vele vissen.

    Uit het water gekomen na deze fantastische ervaring, was ze zo onder de indruk dat we het liefst nog een keer wilde duiken. We zijn naar de shop gegaan en hebben daar nog een gezellig bakje koffie gedronken en de dag nog doorgenomen.

    Aangekomen ik ons appartement en nog onder de indruk van de duik hebben we weer contact opgenomen met van de Ven voor nog een introduik.

    Dit keer zijn we naar Marie pampoen gegaan wat ook een geweldige locatie was. Gerard liet ons zelf de uitrusting in elkaar zetten zodat we nog dichter bij de duikwereld zouden komen, en heeft alles goed gecontroleerd. Weer een geweldige duik gemaakt.

    Uiteindelijk na 2 duiken hebben we besloten dat we dit zo geweldig vonden dat we volgend jaar weer terugkomen naar Curaçao om bij van de Ven ons duikbrevet te halen. Dit omdat zij ons zo fijn en klantvriendelijk hebben geholpen en de tijd hebben genomen voor ons.

    Om een lang verhaal kort te maken:)

    Een geweldig team die de tijd neemt voor iedere klant en een goede uitleg geeft. Voor en na de duik word er gezellig gekletst. Zeker een aanrader om langs te gaan voor een duik!

    ~ Ronald - Oktober 2018 ~

    Lees meer....

    • SSI LOGO Horizontal 207 50
    • Padi Logo Transparent
    • Wosd